Στην αυξημένη επιθετική ρητορική της Τουρκίας αναμένεται να δώσει την δέουσα απάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από την Λευκωσία.

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Παρουσία -για πρώτη φορά- Έλληνα πρωθυπουργού καθώς και των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

Ένας από τους ανθρώπους που δίνουν σάρκα και οστά στο «Δεν Ξεχνώ», καθώς κάτι τέτοιο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει χωρίς την απαιτούμενη λύση είναι η Χαρίτα Μάντολες.

Η Κύπρια μάνα και σύζυγος και μορφή της Μεγαλονήσου που η ιστορία της έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την σειρά του MEGA Famagusta, που αγαπήθηκε όσο λίγες καθώς έκανε γνωστό το ζήτημα της Κύπρου και στις νεότερες γενιές.

«Εκείνη την στιγμή είδα δίπλα μου έναν Τούρκο στρατιώτη να πυροβολεί έναν άντρα τον οποίο είχαν χτυπήσει πάρα πολύ προηγουμένως. Έπεσα κάτω, με χτυπούσαν, με κλωτσούσαν, το ένιωθα αλλά δεν πίστευα ότι ήμουν ζωντανή. Πήγα να του αγγίξω τα πόδια να δω αν προσποιούνταν και αυτός τον νεκρό, αλλά με τραβούσαν πίσω οι Τούρκοι, τραβούσαν τα χρυσαφικά, ό,τι είχαμε επάνω μας», περιέγραψε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Χαρίτα Μάντολες.

Είναι η πρώτη φορά που σε εκδήλωση αυτής της επετείου θα βρεθεί Έλληνας Πρωθυπουργός και ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην αυξημένη επιθετική ρητορική της Τουρκίας αναμένεται να δώσει την δέουσα απάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από την Λευκωσία.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, πλαίσιο διαπραγμάτευσης το οποίο έχει γίνει αποδεκτό ως βάση συνομιλιών από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους από τον Φεβρουάριο του 1977», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Πρέπει να αλλάξει με την εξεύρεση μίας δίκης και βιώσιμης λύσης πάντα στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ με την επίλυση του κυπριακού να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντανά το 2017».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε:
«Απέναντι λοιπόν στην στάση της Τουρκίας που θέλει τη διχοτόμηση τα δύο κράτη εμείς έχουμε χρέος να ξεκινήσουμε ξανά το διάλογο με τον ΟΗΕ και αυτή την φορά στο τραπέζι να είναι και η ΕΕ».

Φιέστα-πρόκληση ετοιμάζει η Τουρκία στα Κατεχόμενα
Με λίγες ώρες να απομένουν πριν την φιέστα που ετοιμάζει η Τουρκία στα Κατεχόμενα και ο τουρκικός στρατός προπαγανδίζοντας την αποστολή αρμάδας 50 πολεμικών πλοίων στα Κατεχόμενα θυμήθηκε την περιβόητη φράση «θα’ ρθουμε ένα βράδυ».

«Μη με φωνάζεις τόσο εγκάρδια, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ… Περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας στην παρέλαση που θα γίνει αύριο με 50 πλοία».

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται ήδη ο τούρκος υπουργός Άμυνας προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση Ερντογάν υπό την συνοδεία σύμφωνα με πληροφορίες μπάντας γενιτσάρων.

Δείτε λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ του MEGA για την τουρκική φιέστα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook