«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», ανέφερε ο Ερντογάν για την εισβολή του «Αττίλα».

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί στα κατεχόμενα της Κύπρου έτοιμος για την μεγάλη φιέστα που έχει ετοιμάσει με πολεμικά πλοία, F-16 και μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Το πρωί του Σαββάτου στην ομιλία για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την κατεχόμενη Λευκωσία, υποστηρίξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει και να επιτύχει ειρηνική λύση στην Κύπρο και συμπλήρωσε: «Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά», , επισημαίνοντας πως «πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο».

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ -που υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Τύμπου- και τον πρόεδρο του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook