H Εισαγγελία των Βρυξελλών είχε προσδιορίσει τη δίκη του για τις 27 Ιουνίου αλλά μετά από αίτημα του αναβλήθηκε.

Αντιμέτωπος με δύο ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του βιασμού, είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με το Πράσινο Κίνημα.
Ήδη η εισαγγελία Βρυξελλών είχε προσδιορίσει για τις 27 Ιουνίου το ποινικό δικαστήριο, αλλά μετά την υποβολή αιτήματος αναβολής που κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής στις 26 Ιουνίου, το δικαστήριο η δίκη αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε σε νέα ημερομηνία η οποία ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη θα διεξαχθεί εντός του τελευταίου διμήνου του 2024 καθώς δικαίωμα αναβολής με αίτημα του κατηγορούμενου προβλέπεται μόνο για μία φορά.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης είχε απωλέσει από το 2023 τη βουλευτική του ασυλία ύστερα από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών η οποία διεξήγαγε και την προανάκριση για καταγγελίες υπαλλήλου των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η καταγγέλλουσα είχε ήδη προσκομίσει στις αρχές ιατροδικαστικές γνωματεύσεις σχετικές με τις ανωτέρω κατηγορίες. Πάντως, η εισήγηση ποινικής δίωξης κατά Γεωργούλη και για τα δύο αδικήματα και ο προσδιορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εισήγηση ποινικής δίωξης κατά του Αλέξη Γεωργούλη και για τα δύο αδικήματα ( επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμός) και ο προσδιορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο ο κ. Γεωργούλης συνέχιζε καθ’ όλη την περίοδο προ εκλογών να δηλώνει ότι ουδέποτε κλήθηκε από την βελγική δικαιοσύνη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη, ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να κατέλθει στις εκλογές κάτι το οποίο έκανε με το κίνημα των Πρασίνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook