Ολοκληρώθηκαν το βράδυ οι διαδικασίες έρευνας του ιταλικού πλοίου ανοιχτά της Κάσου. «Φαίνεται ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume» ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο τμήμα των διεθνών υδάτων (εντός ελληνικής ΑΟΖ) και πλέει προς Ηράκλειο για αλλαγή πληρώματος και για καύσιμα. Μια τουρκική φρεγάτα έχει μείνει στο σημείο και πρόκειται να απομακρυνθεί σύντομα.

Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open « από την ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγο από το υπουργείο Εξωτερικών το ερευνητικό πλοίο το ιταλικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες έρευνας.

Ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 στις 11 η ώρα το βράδυ χθες, Ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα οι έρευνες.

»Διήνυσε όλη την απόσταση εντός της ελληνικής ΑΟΖ Από τα 6 ναυτικά μίλια στα όρια της Κάσου, στα 6 ναυτικά μίλια της Καρπάθου. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και επιστρέφει στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος, για καύσιμα και αλλαγή πληρώματος. Είχε υποχωρήσει στο ενάμισι ναυτικό μίλι και το τουρκικό πλοίο και αντίστοιχα ήταν εκεί και η παρουσία του ελληνικού πλοίου με το όνομα Αήττητος. Και φαίνεται ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο τμήμα των διεθνών υδάτων και πλέει προς Ηράκλειο για αλλαγή πληρώματος και για καύσιμα, οι εργασίες ξεκίνησαν στις 22:55 και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 03:40. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «το πλοίο ολοκλήρωσε την έρευνά του βάσει του αρχικού προγραμματισμού και ότι λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διάλογου, χωρίς να υποχωρούμε από τις εθνικές γραμμές».

Την Τρίτη η Άγκυρα έστειλε πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου, λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου για την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.

Η Ελλάδα απάντησε με την ανάπτυξη τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook