«H μούρη σας έχει ένα μόνιμο στρυφογύρισμα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αθηνά Λινού ζητώντας συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εστίασε στην συγκεκριμένη συνεργάτιδα του υπουργού. «Έχετε μια κυρία συνεργάτη Υπουργού με μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου. Είναι εκνευριστικό», είπε ο κύριος Πολάκης ο οποίος και παλαιότερα είχε σχολιάσει την συγκεκριμένη συνεργάτιδα του κυρίου Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας λέγοντας της «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ξέσπασε σε κλάματα η Λινού
Η Αθήνα Λινού, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, ξέσπασε σε κλάματα και στη συνέχεια είπε: «Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας (τα δάκρυα ήταν εμφανή στα μάτια της).Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου».

Aτιδράσεις από τους βουλευτές και των άλλων κομμάτων
Οι αναφορές αυτές του κ. Πολάκη αποδοκιμάστηκαν από τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος είπε πως πρόκειται για μια απαράδεκτη επίθεση που μπορεί να δεχθεί ένας άνθρωπος για τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο εισηγητής στο νομοσχέδιο της ΝΔ, Θανάσης Παπαθανάσης, σχολίασε πως δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως «είναι απαράδεκτο να προσβάλλετε μια κυρία κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook