«Ουδείς ''σεβασμός'' επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου»

Σκληρή απάντηση στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δίνει το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις χθεσινές διαρροές που έκαναν λόγο για «σεβασμό» εκ μέρους της χώρας μας «στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία» με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε ανοιχτά της Κάσου

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν: «Ουδείς ”σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».

Προηγήθηκε η ένταση στα ανοιχτά της Καρπάθουν με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κάσου.

Σύμφωνα με διαρροές της Άγκυρας η Τουρκία υποστηρίζει «το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη» προσθέτοντας σε προκλητικό ύφος ότι το ιταλικό πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας».

Η Τουρκία φαίνεται ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τις έρευνες του ιταλικού πλοίου προκειμένου να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ακυρώνοντας την οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ βάσει της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας και να παγιώσει το τουρκολυβικό μνημόνιο.

«Η Ελλάδα αναγνώρισε την υφαλοκρηπίδα μας» και «δώσαμε άδεια στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε τουρκικά πρωτοσέλιδα. «Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε με κάθε τρόπο να κάνει τον κόσμο να αποδεχθεί τον ισχυρισμό της ότι η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο είναι 12 μίλια, ήρθε αντιμέτωπη με μια απρόσμενη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρουν ακόμα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook