Εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια με επίθεση κατά ισραηλινού στόχου όχι στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά σε τρίτη χώρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική έπειτα από σήμα ξένων υπηρεσιών στις ελληνικές Αρχές για πιθανή προσπάθεια να υπάρξουν επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα φέρεται να έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.

Για το λόγο αυτό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε επιφυλακή με στόχο να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά μάλιστα και τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια σε ιρανικό έδαφος που έχει δημιουργήσεις νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Τόσο Έλληνες όσο και ξένοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, με επίθεση κατά ισραηλινού στόχου όχι στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά σε τρίτη χώρα.

Για ορισμένες υπηρεσίες του εξωτερικού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών, χωρίς πάντως, όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, να υπάρχει σαφής πληροφόρηση περί επίθεσης κατά συγκεκριμένου στόχου ή σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το διάστημα 2023-2024, εξάλλου, καταγράφηκαν δύο φορές σχέδια και απόπειρες επίθεσης κατά στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η πρώτη απ’ αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2023 και η δεύτερη υπόθεση καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 με εμπρηστικές επιθέσεις χαμηλής έντασης κατά ενός ισραηλινού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι, αλλά και της συναγωγής στην ίδια περιοχή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι θα υπάρξει και νέα προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος στη χώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με ομόλογες Αρχές του εξωτερικού ανταλλάσσοντας πληροφορίες, ενώ συνεργασία υπάρχει και με τις Αρχές της Κύπρου, όπου εξάλλου το Ιράν έχει προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, με την πιο πρόσφατη υπόθεση να καταγράφεται τον Δεκέμβριο του 2023.

Τότε μάλιστα οι Αρχές της Κύπρου είχαν συλλάβει δύο υπηκόους Ιράν, που έμεναν στο νησί ως οικονομικοί μετανάστες και φέρεται να είχαν σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Τα δικά της δίκτυα συλλογής πληροφοριών έχει ενεργοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σχετική ανησυχία υπάρχει, τέλος, και για το ενδεχόμενο αλλοδαποί υπήκοοι να διέλθουν transit από την Ελλάδα με προορισμό άλλη χώρα και σκοπό να πραγματοποιήσουν εκεί επίθεση κατά στόχου εβραϊκού ενδιαφέροντος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook