Εκρηκτικό το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ψήφισαν οι βουλευτές στην πρόταση Κασσελάκη για την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου.

Σε κλίμα έντασης και εν μέσω διαξιφισμών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σαρωτικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης με σημείο αιχμής την απομάκρυνση του Σωκράτη Φάμελλου από τη θέση του πρόεδρου της ΚΟ του κόμματο και την αντικατάσταση του από τον Νίκο Παππά.

Τελικά η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε με 17 «ναι», 12 «όχι» και 4 «παρών».

“ΝΑΙ” ψήφισαν:Ακρίτα, Αποστολάκης, Αυλωνίτης, Βέττα, Γαβρήλος, Δούρου, Θρασκιά, Κασιμάτη, Κόκκαλης, Μάλαμα, Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης, Τζάκρη Χρηστίδου.

«Όχι» ψήφισαν: Γεροβασίλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός, Φάμελλος

«Παρών» δήλωσαν: Ζαμπάρας, Καραμέρος, Μαμουλάκης, Παπαηλιού.

Μετά ταύτα νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Νίκος Παππάς.

Από την ομάδα των «87» διαρρέουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού -όπως λένε- έχει μόνο τους 17 από τους 35 βουλευτές.

Νωρίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του μέχρι πρότινος προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου , ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ζήτησε να καταψηφιστεί η πρόταση Κασσελάκη, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά.

‘Οπως είπε ο κ. Φάμελλος κατά την τοποθέτηση του:
«Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια.
Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα.
Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έκανε επιλογές από τον κύκλο των υποστηρικτών του.

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι:

Γιάννης Σαρακιώτης, Νίνα Κασιμάτη και Γιώργος Γαβρήλος, που αντικαθιστούν τους:

Νίκο Παππά

Θεόφιλο Ξανθόπουλο και

Διονύση Καλαματιανό

Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Βασίλης Κόκκαλης

Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, Γιώτα Πούλου.

Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, Ραλλία Χρηστίδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook