Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στη ΔΕΘ ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Προηγήθηκε συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, που έδωσε τα εύσημα του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Στις 19.30 η ομιλία στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη ΔΕΘ λίγο μετά τις 11 όπου τον υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, και επισκέφτηκε τα περίπτερα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ .

Τον συνοδεύουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Ταχιάος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Παρουσία του πρωθυπουργού έγινε ο αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: “Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας”.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Την Κυριακή, στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook