Στο 11,2% η διαφορά της ΝΔ που διατηρεί την πρωτιά στην προτίμηση των πολιτών έναντι του δεύτερου κόμματος που είναι το ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Interview για την εφημερίδα Political, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, ευρισκόμενη 11,2 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην 5η θέση με 9,5% πίσω από ΚΚΕ (στην 4η θέση) και Ελληνική Λύση (στην 3η).

Τα ποσοστά των κομμάτων
Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 24,2%
ΠΑΣΟΚ: 13%
Ελληνική Λύση: 10,4%
ΚΚΕ: 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν η Φωνή Λογικής, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης βρίσκεται με μεγάλη διαφορά μπροστά από τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12% και αυτόν του ΠΑΣΟΚ με 7%.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει το πρωταρχικό πρόβλημα σε ποσοστό 29,9%. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι οι τιμές της ενέργειας (καύσιμα, ρεύμα και αέριο) και ακολουθούν το ύψος των μισθών, το Δημογραφικό, η κλιματική κρίση και οι φυσικές καταστροφές, τα εθνικά θέματα, το Στεγαστικό και η ανεργία.

Ο Κασσελάκης επικρατέστερος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ
Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «σε περίπτωση που δρομολογηθούν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς ποιον θεωρείτε επικρατέστερο για την αρχηγία του κόμματος;», οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι:
Στο σύνολο της κοινής γνώμης προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,7% και ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης με 15,7%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 11,1%, ο Νίκος Παππάς με 5%, ο Διονύσης Τεμπονέρας με 4,4% και ο Νικόλας Φαραντούρης με 2%.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό, 34%, πιστεύει ότι κανένας από τους παραπάνω δεν κάνει για πρόεδρος του κόμματος.

Στο αμιγώς κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ οι αριθμοί είναι διαφορετικοί και ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με ποσοστό 51,4% έναντι του Παύλου Πολάκη που βρίσκεται στο 13,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Διονύσης Τεμπονέρας με ποσοστό 10,7% και ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φαραντούρης.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο κ. Κασσελάκης φαίνεται πως διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων στελεχών που ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί σε κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Στο ερώτημα «τι εκτιμάτε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ» το 56% της κοινής γνώμης απαντάει πως θα διαλύσει, το 26% πως θα συρρικνωθεί και 14% πως θα ανασυνταχθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook