Έφυγε ενοχλημένος ο Στέφανος Κασσελάκης αργά το βράδυ από την Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού για πάνω από δύο ώρες γινόταν συζήτηση για το πως θα γινόταν η ψηφοφορία. Δεν πέρασε η πρόταση για ανοιχτή ψηφοφορία.

Την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη που κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι «87» με 100 υπογραφές μελών της Κ.Ε του κόμματος.

Την πρόταση στηρίζει – όπως ο ίδιος δήλωσε – και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας και δήλωσε υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής –

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αρνήθηκε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές κάλπες και προκάλεσε τους διαφωνούντες να κάνουν πρόταση μομφής εναντίον του , κάτι που έγιμνε τελικά και θα κριθεί αύριο το πρωί,
Από τους παρόντες στην ΚΕ 122 μέλη της Κ.Ε τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, με κάλπη όπως ζητούσαν οι «87», ενώ μόλις 86 μέλη ψήφισαν υπέρ της ανοικτής ψηφοφορίας, που ήθελε η πλευρά Κασσελάκη και 4 μέλη ψήφισαν παρών.

Απουσίαζαν 83 μέλη της Κ.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εξακολουθεί να είναι αμφίρροπο Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές που είναι στη ΔΕΘ, ένα μέλος στην Ιταλία και κάποιοι με κορωνοϊό θα ψηφίσουν τηλεφωνικά.

Τι προηγήθηκε
«Όταν αποφασίσουν πως θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν θα γυρίσω» είχε πει φανερά ενοχλημένος ο Στέφανος Κασσελακης στις 11 παρά 20 το βράδυ βγαίνοντας από την αίθουσα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το documentonews.gr .

Την ίδια ώρα, μέσα στην αίθουσα, το σώμα προσπαθούσε να αποφασίσει αν θα στηθεί κάλπη για την πρόταση μομφής ή αν θα γίνει φανερή, ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοποθετήσεις αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι και τις 19:30 όμως δόθηκε 2 ώρες παράταση.

Από τις 21:30 μέχρι τις 23:00 γινόταν συζήτηση για τον τρόπο εκλογής. Τρία στελέχη επιχειρηματολογούσαν υπέρ της κάλπης και άλλα τρία υπέρ της φανερής ψηφοφορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook