Από τις 10 μέχρι τη 1 το μεσημέρι η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν οι 87 με 100 υπογραφής, την οποία στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης, όπως δήλωσε χτες.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα βγεί το μεσημέρι μετά τη 1 και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτούνται 148 «Ναι» επί των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι επί των παρόντων. Εάν η πρόταση μομφής ψηφιστεί, τότε όπως προβλέπει το καταστατικό, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Εάν η πρόταση μομφής καταψηφιστεί, τότε το κόμμα θα προχωρήσει προς το συνέδριό του, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις εσωκομματικές συγκρούσεις.

Η σημερινή διαδικασία πάντως είναι μία από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες, αν όχι η πιο κρίσιμη, στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το τέλος της διαδικασίας για τους παρόντες, θα κληθούν να ψηφίσουν τηλεφωνικά όσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απουσιάζουν δικαιολογημένα. Για την ψηφοφορία έχουν στηθεί τρεις κάλπες. Μία για τα μέλη με επώνυμα από το Α έως το Κ, η δεύτερη για τα επώνυμα από Λ έως Ο και η τρίτη για τα επώνυμα από Ρ έως Ω.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χτες στη συνεδρίαση της Κ.Ε αρνήθηκε να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές προτρέποντας τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής, κάτι που τελικά έκαναν.

Η πρώτη ήττα ήρθε για την πλευρά Κασσελάκη όταν οι διαφωνούντες ζήτησαν να γίνει μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής. Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου και ενώ δεν είχε αποφασιστεί ακόμα πως θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε ενοχλημένος από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί.

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως «όταν αποφασίσουν, πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα επιστρέψω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook