Η Πολιτική Γραμματεία θα ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο βδομάδες και θα λάβει τις αποφάσεις για τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου

Τα νέα δεδομένα, μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που εγκρίθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης σήμερα Τρίτη (10/9) της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασχοληθεί με τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που σχετίζονται με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, καθώς επίσης και με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλώντας χθες Δευτέρα στο Κόκκινο, η Πολιτική Γραμματεία θα ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο βδομάδες, ώστε να αποφασιστεί και ο οδικός χάρτης για το έκτακτο συνέδριο.

«Έχουμε όργανα και δομές, οπότε, για το ποιος θα είναι ο ακριβής οδικός χάρτης, θα αποφασιστεί συλλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «οι διαδικασίες πρέπει να είναι σφιχτές και σύντομες», ταυτόχρονα, όμως, «πρέπει να υπάρξει ένας εις βάθος διάλογος εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου. Στο Συνέδριο θα γίνει και πολιτική συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί μετά την παρέμβασή του λίγο πριν το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται σύντομα να ανοίξει τα χαρτιά του. Όπως είχε σημειώσει, «οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται πως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος δεν απάντησαν όταν ρωτήθηκαν χτες από δημοσιογράφους. «Παρών» στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος με ανάρτησή του στα social media, ενώ από χτες ακούστηκε και το όνομα της Ρένας ως πιθανής υποψήφιας.

Τέλος, δεν ευσταθεί η φημολογία περί παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έλεγαν από το περιβάλλον του, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε δηλώσεις θα κάνει, ούτε συνεντεύξεις θα δώσει σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook