Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση μετά τις εξελίξεις με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Αυξάνεται η δύναμη της ακροδεξιάς. Απαισιόδοξο το 71% των πολιτών από την πορεία της χώρας. Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια.

Πέμπτο κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσίασε απόψε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει νέα πτώση σε σχέση με τα ποσοστά του Ιουνίου της αντίστοιχης μέτρησης. Η Νέα Δημοκρατία κινείται πάνω από το αποτελέσμα των ευρωεκλογών καθώς το ποσοστό της προσεγγίζει το 30% ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο και φαίνεται να κλειδώνει με άνεση τη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8% έναντι 15,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 10,9%, ΚΚΕ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5% Φωνή Λογικής 5,4%, Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, Νίκη 4,4%, Νέα Αριστερά 2,6%, ΜέΡΑ25 1,8%, Σπαρτιάτες 1%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7% έχοντας χάσει σχεδόν 4 μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Η Ελληνική Λύση καταγράφει το 8,1%, η Φωνή Λογικής το 4%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,9%, η Νίκη το 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 11,8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα καταγράφει ένα πρώτο κλίμα μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτά που ακολούθησαν.

Ενίσχυση δυσαρέσκειας – 71% πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

Απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας δηλώνει το 71% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, απαντώντας πως βαδίζουμε προς τη λάθος κατεύθυνση.
Εν αντιθέσει, το 23% θεωρεί πως βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα σημαντικότερα προβλήματα
Η ακρίβεια, απαντά το 38%, με την οικονομία να ακολουθεί με 25%.
Για έλλειμμα στην κρίση θεσμών κάνει λόγο το 6%, ενώ για πρόβλημα στην ιατρική περίθαλψη το αντίστοιχο 5%.
Τέλος, η ανεργία καταγράφεται στο 5%.

Πιθανότητα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Με τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην τελική ευθεία, η δημοσκόπηση εξέτασε και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συμμετοχή σε αυτή. Αποτυπώνεται ότι το ενδιαφέρον είναι οριακά υψηλότερο από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής ηγεσίας.
Η ερώτηση ετέθη σε ανθρώπους που δήλωσαν πως ενδέχεται κάποτε να ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ: «Ναι» και «πιθανόν να πάω» δηλώνει το 29%. Εν αντιθέσει, το 67% απαντά πως δεν θα πάει.

Έχει ενδιαφέρον η αύξηση της εκλογικής επιρροής της Ακροδεξιάς. Θυμίζουμε ότι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή της λογικής είχαν αθροιστικά 16,7%, τον Ιούνιο η αθροιστική εκτίμηση ψήφου ήταν 15,3% και τώρα η δημοσκόπηση δίνει αθροιστική εκτίμηση ψήφου για τους τρεις σχηματισμούς της Άκρας Δεξιάς στο 20,7% πολύ πάνω από την ιστορική επιρροή αυτού του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά και στη χώρα μας η Ακροδεξιά αρχίζει να αναδεικνύεται ως ένας πολιτικός πόλος με σημαντική επιρροή, εκμεταλλευόμενη την κοινωνική δυσαρέσκεια αλλά και την κρίση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι και η κυβέρνηση ολοένα και περισσότερο δείχνει να θέλει να περιορίσει τις διαρροές προς την Ακροδεξιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook