Η πράξη ανάκλησης από τις Σπέτσες έχει ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου τον χαρακτήρισε «έκπτωτο», έδωσε εντολή άρσης του πληρεξουσίου που είχε κάνει για τη διαχείριση των οικονομικών προς τον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο, επικαλείται την ιδιότητα του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σημειώνεται ότι το πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Στην πράξη ανάκλησης του πληρεξουσίου ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε επιβεβαιώσει με ψήφους 17-1 την «έκπτωσή» του από το κόμμα την περασμένη Πέμπτη (12.09.24).

Δείτε το έγγραφο 

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου ο Στέφανος Κασσελάκης αίρει όλες τις γενικές και ειδικές εντολές του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.

Η πρώτη αντίδραση στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι η πράξη αυτή «δεν είναι επί της ουσίας τίποτα» και είναι χωρίς ισχύ.

«Όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, και του προέδρου» είπε ο Νίκος Παππάς σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ και συμπλήρωσε:

«Δεν νοείται, ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Η Πολιτική Γραμματεία έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα. Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις