«Το σκέφτομαι σοβαρά. Το συζήτησα με συνεργάτες μου, με την οικογένειά μου και με έναν στενό κύκλο προσώπων που σέβομαι κι εκτιμώ. Θα τοποθετηθώ αναλυτικά στα όργανα και στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή»

«Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα για όσα συνέβησαν προ της κατάθεσης μομφής και της εκ νέου διαδικασίας εκλογής. Κατόπιν τούτου δέχομαι σοβαρές εισηγήσεις να είμαι υποψήφιος στη διαδικασία που άνοιξε. Από απλά μέλη, παλαιά και νέα, αλλά και από στελέχη, βουλευτές και εκπροσώπους φορέων σε όλη την Ελλάδα. Το σκέφτομαι σοβαρά. Το συζήτησα με συνεργάτες μου, με την οικογένειά μου και με έναν στενό κύκλο προσώπων που σέβομαι κι εκτιμώ. Θα τοποθετηθώ αναλυτικά στα όργανα και στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή που θα αποκρυσταλλώσει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση του εγχειρήματος και της κρισιμότητας των στιγμών».

Με αυτά τα λόγια ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης στο documento αποκάλυψε πως πιθανότατα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιος θέλετε να είναι ο ρόλος σας και ποιο το όραμά σας για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας» απάντησε:

«Ενότητα, συντροφικότητα, πολιτικό περιεχόμενο, εξωστρέφεια και σοβαρότητα. Σε ένα κόμμα της Αριστεράς προχωράμε συλλογικά, αλλά και αποφασιστικά. Συλλογικά δεν σημαίνει “χαλαρά”. Και αποφασιστικά δεν σημαίνει αυταρχικά. Με αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς αλαζονεία, τόσο στα εσωτερικά μας όσο και σε σχέση με άλλες υγιείς προοδευτικές- δημοκρατικές δυνάμεις. Ο ρόλος του επικεφαλής είναι όπως θα έλεγαν οι λατίνοι, primus inter pares. Επικεφαλής, αλλά μεταξύ ίσων. Όχι primus solus. Όχι ηγεμών.

Πριν ενάμιση περίπου μήνα απηύθηνα απ’ τις Πρέσπες προς όλους ένα μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και εξωστρέφειας για να βγούμε απ’ το παρατεταμένο, εδώ κι ένα χρόνο, σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς. Ήταν μια κραυγή αγωνίας και σάλπισμα αφύπνισης για μία Αριστερά που δεν δικαιούται σε τούτη τη συγκυρία να αναλίσκεται σε εσωτερικές αντεγκλήσεις, σε διχασμό και κουτσομπολιό. Είπα ότι για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστάρης των προοδευτικών ιδεών και των κινημάτων και εν τέλει των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα, οφείλει να αφυπνιστεί. Με φυγή προς τα μπρος και αυτοπεποίθηση. Χωρίς να ξορκίζει τη συζήτηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και χωρίς να αυτοαναιρείται με αντιφατικά αφηγήματα και συμβολισμούς. Αυτό το μήνυμα επαναλαμβάνω τώρα.

Διαχρονικά, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, αλλά και πρόσφατα, οι πρωτοβουλίες μου δεν είναι παρά μια υπόμνηση της παρακαταθήκης μας. Της παρακαταθήκης ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα, εμπέδωσε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και τη Ν/Α Μεσόγειο, έλυσε προβλήματα, οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίων με γεμάτα ταμεία και προστάτευσε το κράτος πρόνοιας. Είναι η παρακαταθήκη του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς στην Ευρώπη. Αυτή την παρακαταθήκη, αισθάνομαι έναντι των χιλιάδων μελών και φίλων μας ότι οφείλω, τόσο εγώ όσο και κάθε στέλεχος που αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να την περιφρουρήσουμε και να την επεκτείνουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook