Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Τι είπε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία μίλησε.

Mια ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη προς κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους μίλησε φαίνεται πως επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος» φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει προς το τέλος της εβδομάδας την υποψηφιότητά του.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες, αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Το συνέδριο,  οι  υποψηφιότητες και η προϋποθέσεις 
Η ημερομηνία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε» στην Πολιτική Γραμματεία με πρόταση των «100», ορίζοντας το συνέδριο για τις 1-3 Νοεμβρίου. Όσο για τους υποψηφίους, το ζήτημα των προϋποθέσεων για το ποιος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα συζητήθηκε αλλά δεν πάρθηκε οριστική απόφαση. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να καταλήξει σε γραπτή εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή.

Στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την κατάθεση υποψηφιότητας. Αυτή τη φορά, υπάρχει η πιθανότητα διεύρυνσης των κριτηρίων, επιτρέποντας την υποβολή υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών ή των κομματικών μελών. Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Η πλευρά των 100 -η ομάδα των «87» που διευρύνθηκε και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη – έβαλε το ζήτημα των πολιτικών προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες.

Έτσι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
• Να καταθέσουν το πόθεν έσχες τους στο κόμμα

• Να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

• Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο

• Να αποδέχονται το καταστατικό και να αποδέχονται και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Η Πολιτική Γραμματεία θα προτείνει επίσης στην Κεντρική Επιτροπή να γίνει το έκτακτο συνέδριο από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook