Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα, Great Sea Interconnector.

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη,συναντήθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα των δύο ανδρών το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις στη σκιά του κινδύνου περαιτέρω ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, αλλά και η πρόοδος του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου.

«Είμαστε εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και όπως πάντα η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους εν όψει και των ενδιαφερομένων εξελίξεων στο Κυπριακό ζήτημα. Επομένως, θα μας δοθεί για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων, σε μια εποχή μάλιστα όπου δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη. Οπότε, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Και είμαι σίγουρος ότι μέσα από την επίλυση του Κυπριακού και την πλήρη εξομάλυνση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό που Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα αποδεικνύουν ότι είναι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας».

Βασικό θέμα στην ατζέντα το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα, Great Sea Interconnector.
Η συνάντηση πραγματοποιείται δύο μέρες μετά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο για το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά ως προς το ενδεχόμενο επίτευξης μιας τελικής συμφωνίας που θα βάζει στις ράγες της υλοποίησης το πρότζεκτ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook