Τα κριτήρια της συμμετοχής των υποψηφίων προέδρων θα είναι ίδια με αυτά που είχαν τεθεί και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή η υποβολή 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8:30 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε για τα κριτήρια συμμετοχής των υποψηφίων προέδρων .

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή ότι το κριτήριο για κάθε εν δυνάμει υποψήφιο πρόεδρο είναι να συγκεντρώσει 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής.

Ενδιαφέρον έχει ότι το κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει και για παραπάνω από έναν υποψήφιο.

Στην πολιτική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας θα συμπεριλαμβάνεται επίσης και η εξής πρόταση:
«Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Δεν τέθηκαν τελικά ζητήματα ούτε ποινικού μητρώου, ούτε κατάθεσης Πόθεν Έσχες.

Οι ημερομηνίες μένουν ως έχουν: 1-3 Νοεμβρίου Συνέδριο, με σύνεδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτώβρη. Εκλογές στις 24 Νοέμβρη και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, μία εβδομάδα μετά.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθούν οι ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υπογραφών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί ξανά η πρόταση για επίσπευση διαδικασιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παυσανία Παπαγεωργίου δεν συζητήθηκαν τα οικονομικά του κόμματος ούτε οι καταγγελίες για μπούλινγκ. Ωστόσο αναφορά στα θέματα μπούλινγκ έγινε.

Αντεγκλήσεις, απειλές και βαρύ κλίμα – Κόντρα Τζάκρη με Ραγκούση
Βαρύ είναι το κλίμα τις τελευταίες ημέρες με τις εσωκομματικές αντεγκλήσεις να κορυφώνονται. Κυρίαρχη θέση στον πολιτικό διάλογο καταλαμβάνουν οι καταγγελίες για μπούλινγκ που δέχθηκε όπως υποστήριξε από τον Στέφανο Κασσελάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Επίσης ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε περιστατικό μπούλινγκ που έγινε από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλος της Π.Γ. «ο κ. Κασσελάκης έκανε μέλος της πολιτικής γραμματείας να βάλει τα κλάματα μετά από μια άκρως επιθετική συμπεριφορά απέναντί της.» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ακολούθησε η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη στο ΣΚΑΪ που άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση λέγοντας: «το να μιλάει ο κ. Ραγκούσης για bullying με ξεπερνά, ξέρει αυτός».

«Τέτοια λάσπη σε όλη μου τη ζωή δεν την έχω «φάει» απάντησε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 και «έδειξε» τη νομική οδό. «Δεν έχω δεχθεί ποτέ τέτοια λάσπη και δεν θα το επιτρέψω, θα την επιστρέψω και θα φροντίσω να τιμωρηθεί σε όλα τα επίπεδα. Απλά και νηφάλια, την καλώ να πει δημόσια τι εννοεί».

«Δεν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός και δεν θα μπορέσει να πει τίποτα. Αυτή την λάσπη της κ. Τζάκρη και το γεγονός ότι διανοήθηκε να εκτοξεύσει εναντίον μου τέτοια συκοφαντία, όχι θα την επιστρέψω, αλλά θα φροντίσω να τιμωρηθεί».

Θ. Τζάκρη: Σωρεία περιστατικών bulling σε βάρος μου
Η Θεοδώρα Τζάκρη σε δήλωσή της καταγγέλλει «σωρεία περιστατικών bulling» σε βάρος της και εναντίον άλλων κυριών στην Π.Γ. Με δήλωση της καλεί το Γιάννη Ραγκούση «να καταφύγει στην δικαιοσύνη» εναντίον της και προσθέτει:

«Σας διαβεβαιώ ότι όταν έρθει εκείνη η στιγμή, δεν θα χρειαστώ την άδεια κανενός για να αποκαλύψω τις μεταξύ μας επικοινωνίες. Ούτε θα χρειαστώ διασταλτικές ερμηνείες του όρου. Θα καταθέσουν πλήθος αυτοπτών κι αυτήκοων μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bulling σε βάρος μου, με αφορμή πάντα την πολιτική μου δραστηριότητα τότε που ο εν λόγω κύριος είχε ρόλο πολιτικού προϊστάμενου, αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο. Δεν ξέρω αν η εμμονή του αυτή δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την συνεχή έκπτωση ή αν απλώς πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του».

Γιάννης Ραγκούσης: Η πολιτική αντιπαράθεση βαφτίζεται μπούλινκ
Ο Γιάννης Ραγκούσης με δήλωσή του απάντησε: «Η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με την Θ Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως Υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης».

«Όσο για την πολιτική αντιπαράθεση με την πρώην εκπρόσωπο τύπου Δ. Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αποτελεί ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θ. Τζάκρη , αυτή να βαφτίζεται ως ζήτημα εκφοβισμού και μπούλινκ. Μάρτυρες όλα τα μέλη της Πολ. Γραμματείας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook