«Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», έγραψε σε ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα τονίζοντας ότι θέτει την έδρα της στη διάθεση του κόμματος.

Η Έλενα Ακρίτα μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε το θέμα με την πισίνα στο σπίτι της και το σχόλιο της για το «γιό της πλύστρας» και τους «χορτασμένους» υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

Η κυρία Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (σ.σ. για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα) , θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν, και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

Η βουλευτής ενημέρωσε τον Νίκο Παππά για την πρόθεσή της να παραιτηθεί και με sms.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου»

Η συγγνώμη για τον «γιο της πλύστρας» και ο… Λένιν

Νωρίτερα, η κυρία Ακρίτα εξεφρασε την λύπη της , λέγοντας ότι χρησιμοποίησε τον όρο «γιος της πλύστρας», θεωρώντας ότι αποδίδεται στον Λένιν, γεγονός που δεν ισχύει. «Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει», έγραψε. «Ειλικρινά λυπάμαι», ανέφερε.

Αναλυτικά η προηγούμενη ανάρτησή της

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι. Λινκ για το θέμα στα σχόλια Εντιτ. Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Πως ξεκίνησε όλη η ιστορία με αφορμή μια δημοσίευση της για τη δημοσκόπηση του OPEN όπου φαίνεται στο βάθος της φωτογραφίας η εσωτερική πισίνα του σπιτιού της -Δείτε εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook