Συγκλίνουν οι προτάσεις Πολάκη και Τζάκρη (απηχεί την πλευρά Κασσελάκη) αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Οι «87» υιοθετούν το χρονοδιάγραμμα της Πολιτικής Γραμματείας. Σήμερα η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνέδριο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος την 1η Δεκεμβρίου, είναι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου (21.9.24). Την πρώτη Κυριακή, σε ξεχωριστή κάλπη, θα εκλεγεί ανά περιφέρεια και η νέα Κεντρική Επιτροπή. Με την πρόταση αυτή συντάσσεται σε γενικές γραμμές και η ομάδα των «87» με την εξαίρεση να γίνει εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής μετά την εκλογή προέδρου.

«Η βάση ζητά ταχύτητα, διαφάνεια και εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εμείς κενό εξουσίας και πάσης φύσεως νομικής και οικονομικής εκπροσώπησης, όταν απέναντί μας όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στέκονται με ξεκάθαρες ηγεσίες» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ουσιαστικά την πλευρά Κασσελάκη.Και πρότεινε:

• 5-6 Οκτωβρίου σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με δύο θέματα: Την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους.

• Τη διεξαγωγή εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και, εφόσον προκύψει ανάγκη δευτέρου γύρου για την εκλογή προέδρου, αυτός να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (καθώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας).

Η πρόταση Πολάκη
Η παραπάνω πρόταση της πλευράς Κασσελάκη συμπίπτει με τα όσα έχει προτείνει ο Παύλος Πολάκης εδώ και μέρες στη Πολιτική Γραμματεία. Ο Κρητικός βουλευτής υποστηρίζει πως μέχρι τις 29 Σεπτέμβρη πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, στις 5 Οκτώβρη να γίνει το Συνέδριο και στις 3 Νοέμβρη να γίνουν οι εκλογές. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, να γίνει στις 10 Νοέμβρη.

«Έξω από τον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα που οδηγούν ακόμα και βουλευτές της ΝΔ να αντιπολιτεύονται. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η χωρίς σοβαρό λόγο χρονική παράταση μιας περιόδου ακραίας εσωστρέφειας, αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον αντίπαλο» έχει πει χαρακτηριστικά.
Οριστική απόφαση θα παρθεί με ψηφοφορία το βράδυ.

Στην Άρτα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν παρίσταται ο Στέφανος Κααελάκης =, ο οποίος πραγμτοποιεί σήμερα περιοδεία στην Άρτα. Η επίσκεψη του στην Άρτα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς πρόκειται για την εκλογική περιφέρεια της Όλγας Γεροβασίλη. Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη επίσημη πολιτική του εμφάνιση μετά την πρόταση μομφής και τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Στην επίσκεψή του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν μόνος. Τον συνόδευε η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, μια έμπειρη αυτοδιοικητική παράγοντας με μακρά πορεία στην πολιτική.

Η Ταπραντζή-Κοίλια, με 24 χρόνια εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει υπηρετήσει σε θέσεις όπως αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου και ήταν υποψήφια δήμαρχος Άρτας το 2019. Παράλληλα, είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Άρτας, καθηγήτρια Γαλλικών και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΠΟΠΕΚ).
Στο μεταξύ από Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές που θέλει να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook