Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα ο Μάριος Σαλμάς απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Ο Μάριος Σαλμάς έγινε γνωστό το απόγευμα ότι διαγράφτηκε και από μέλος της ΝΔ . λίγες ώρες μετά την ομόφωνη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της διαγραφής Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ

Η διαγραφή του κ. Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ επικυρώθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιστολή διαγραφής του Μάριου Σαλμά ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει με 156 βουλευτές.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αμέσως μετά τη διαγραφή από Κ.Ο της ΝΔ νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και θα συνεχίσει ανεξάρτητος, απαντώντας χαρακτηριστικά στη σχετική ερώτηση: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Σαλμάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη διαγραφή
«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», είπε αρχικά και σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα τόνισε με νόημα: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Στις 12 το μεσημέρι άρχισε η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εξετάσει την πρόταση διαγραφής του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα. Οι καταγγελίες του βουλευτή περί απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες για τη διαχείριση κυλικείων σε πολιτιστικούς χώρους, παρόλο που είχαν ήδη απαντηθεί από την αρμόδια υπουργό, Λίνα Μενδώνη, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η παραπομπή του Μάριου Σαλμά με εισήγης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Ωστόσο, δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη εν θερμώ, καθώς τους τελευταίους μήνες μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεων του βουλευτή είχαν πυροδοτήσει συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.
Από τον Ιούνιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, είχε ξεκινήσει η ένταση όταν ο Μάριος Σαλμάς είχε κάνει μια αιχμηρή ομιλία ζητώντας πρωτοβουλίες για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Μάλιστα η τοποθέτηση αυτή είχε προκαλέσει την άμεση απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πήρε τον λόγο επισημαίνοντας «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι είμαστε με τους λίγους, δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook