Άνοδο της ΝΔ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση και πτωτική πορεία και το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση.

Χαρακτηριστικό της νέας δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι ότι 10 κόμματα καταγράφονται να περνούν το όριο του 3% για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με το ΜεΡΑ25 σto 3,3% και στην 10η θέση.

Αναφορικά με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ σε πιθανό δεύτερο γύρο μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και οποιουδήποτε άλλου εκ των υποψηφίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επικρατεί.Την ίδια στιγμή, οι Χάρης Δούκας φέρεται να επικρατεί μόνο στο ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φαίνεται ότι βγήκε κερδισμένη από το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.

H πρόθεση ψήφου
Η ΝΔ καταλαμβάνει το 23%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 6,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11,8%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 8,1%, η Ελληνική Λύση καταλαμβάνει το 6,9%, η Φωνή Λογικής το 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,9%, η Νίκη το 2,8%

Η εκτίμηση ψήφου
Στο 30,2% ανεβαίνει στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει το 8,8% και το ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει στο 15,5%. Η Ελληνική Λύση είναι δεν είναι πλέον διψήφια (9%) ενώ το ΚΚΕ ξεπερνά τον… πήχυ του 10 (10,6%).
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου επανακάμπτει και προσπερνά τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου (4,9% έναντι 3,9%) με τη Νίκη να καταλαμβάνει το 3,7% και τη Νέα Αριστερά, το 3,3%.

Η αποπομπή Κασσελάκη διχάζει το σημερινό εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ
Η έρευνα της Metron Analysis ασχολήθηκε και με το πώς προσέλαβε το εκλογικό σώμα την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ στο σύνολο των ερωτηθέντων ένα 47% θεωρεί ότι ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ 39% προς τη λάθος, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των Ευρωκλογών του 2024 (που έγιναν με τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πλειοψηφεί η απάντηση προς τη λάθος κατεύθυνση με 53%, ενώ μόνο το 39% λέει προς τη σωστή.

Και ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων η πλειοψηφία (65%) εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλέξει άλλον πρόεδρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται διαίρεση: το 48% θέλει εκλογή νέου προέδρου και το 43% επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ
Ντέρμπι «δείχνει» και αυτή η δημοσκόπηση, όσον αφορά την εκλογή του επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Όσοι δηλώνουν πως ψηφίζουν και ενδέχεται κάποια στιγμή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, επιλέγουν τους υποψηφίους ως εξής:
Νίκος Ανδρουλάκης 24%
Άννα Διαμαντοπούλου 23%
Χάρης Δούκας 22%
Παύλος Γερουλάνος 13%
Νάντια Γιαννακοπούλου 4%
Μιχάλης Κατρίνης 3%

Όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, επιλέγουν τους υποψηφίους ως εξής:
Νίκος Ανδρουλάκης 42%
Χάρης Δούκας 23%
Άννα Διαμαντοπούλου 16%
Παύλος Γερουλάνος 9%
Νάντια Γιαννακοπούλου 2%
Μιχάλης Κατρίνης 2%

Όσοι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, επιλέγουν τους υποψηφίους ως εξής:
Νίκος Ανδρουλάκης 31%
Άννα Διαμαντοπούλου 24%
Χάρης Δούκας 22%
Παύλος Γερουλάνος 12%
Νάντια Γιαννακοπούλου 3%
Μιχάλης Κατρίνης 3%

Ο δεύτερος γύρος
Σε πιθανό δεύτερο γύρο μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και οποιουδήποτε άλλου εκ των υποψηφίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επικρατεί.
Την ίδια στιγμή, οι Χάρης Δούκας φέρεται να επικρατεί μόνο στο ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η παράσταση νίκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε κάθε δυναμικό κοινό, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί από σχετική απόσταση.

Ο υποψήφιος που κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate
Η METRON ANALYSIS, ως προς το debate των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δείχνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως κερδισμένη έστω και οριακά από τον Νίκο Ανδρουλάκη ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι είδαν την τηλεμαχία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις