«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Είναι εδώ αλλά κρύβεται; αναρωτήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανάρτηση του βίντεο με το οποίο φαίνεται να ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να πεί την …μαγική φράση «θα είμαι υποψήφιος», κάτι που φαίνεται ότι ενόχλησε πολλά από τα στελέχη του κόμματος.

Ζαχαριάδης: Δεν λέει πουθενά «θα είμαι υποψήφιος» – Είσαι εδώ και κρύβεσαι;
Άμεση ήταν η αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, που με ανάρτησή του, σχολίασε το 4λεπτο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι πουθενά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η φράση ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση. «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση «θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Πως γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;».


Λίγο αργότερα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε: «Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;» ανέφερε ο κύριος Ζαχαριάδης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Αυτό είναι προσβολή
«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος» είπε στην Πολιτική Γραμματεία ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης, μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος».

Αντώναρος σε Κασσελάκη: Είναι ανώφελο να ασχολείσαι με το τίποτε
Το όλο κλίμα δυναμιτίζει και ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του, στην οποία γράφει απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη:
«Είναι ανώφελο να ασχολείσαι με το τίποτε. Την αυτοκαταστροφή την έχουν στο αίμα τους. Κάνουν τη δουλειά μόνοι τους».

Συνέχεια στην ανάρτηση Αντώναρου έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είπε στην Πολιτική Γραμματεία: Ή ανακαλείς ή παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Η Πολιτική Γραμματεία τελικά δεν αποφάσισε για την παραπομπή του κ. Αντώναρου, ωστόσο έδωσε σαν κατεύθυνση ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές, δίχως όμως αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα θα τεθεί και στην Κεντρική Επιτροπή.

Ένταση και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Αποχώρησε η Τζάκρη

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οργανωτικά κυρίως θέματα ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής που συνέρχεται το Σάββατο στις 11 στο ξενοδοχείο Wyndham. Επίσης συζητήθηκε το πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που ξεκινάει τη Δευτέρα καθώς και το Συνέδριο.

Στο κείμενο της εισήγησης της Π.Γ. στην Κεντρική Επιτροπή σύμφωνα με κομματικές πηγές θα επισημαίνεται ότι όποια υποψηφιότητα έχει κατατεθεί ως τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί προς έγκριση στο Συνέδριο. Συζητήθηκε επίσης το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για το οποίο πολλά στελέχη ανάμεσα τους και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν «είδαν» να βάζει καθαρά υποψηφιότητα, όταν κατατεθεί όμως θα γίνουν τα προβλεπόμενα με τη διαδικασία, ειπώθηκε.

Εκφράζοντας την διαμαρτυρία της το μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΚΟΕΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπέβαλε την παραίτησή της. Ωστόσο, υπήρξε συζήτηση για να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις . Μετά την Κ.Ε. θα γίνει αντικατάστασή της.

Η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Π.Γ., καθώς στελέχη του οργάνου αμφισβήτησαν το περιστατικό που περιέγραψε πως έγινε στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου την Τετάρτη, όπου, όπως υποστηρίζει, της αφαίρεσαν τον λόγο. Είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τη οδηγία που εστάλη στις νομαρχιακές επιτροπές να ακολουθούν την κομματική γραμμή στους επίσημους διαδικτυακούς λογαριασμούς της.

Π. Πολάκης: «Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα»
Ο Παύλος Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της Π.Γ με ανάρτηση του έγραψε:

Με λενε Παυλο και τα κατεθεσα ολα ,υπογραφες και πόθεν εσχες!!
Περιμενω Στεφανο,Σωκρατη,Νικο και Αποστολο!
Αντε να μετρηθουμε σε θεσεις και προγραμμα ,οχι σε βιντεακια!
Και συνέχισε:
«Τη διαπλοκή τη χτυπάει κανείς όταν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις όπως να γίνει η Εθνική Τράπεζα δημόσια να ξαναγυρίσει η ΔΕΗ στο δημόσιο για να ρυθμίσει την αγορά του ρεύματος να ελέγξουμε το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ για να ρυθμίσουμε την αγορά των καυσίμων, να ακυρώσουμε τη σημερινή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στην Τέρνα έτσι τη χτυπά κανείς τη διαπλοκή και όχι με κουβέντες γενικές και αόριστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις