Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, που αγγίζει το 17% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Αντίστοιχα και η δεύτερη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ δίνει πρωτιά με 14,5 μονάδες διαφορά στη ΝΔ , δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφίρροπο αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με μάχη για 4.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχίζει να είναι έρχεται πρώτος , ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου, , ανεβαίνει στη δεύτερη θέση σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος και για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ισοβαθμεί με τον Χάρη Δούκα στην τρίτη θέση.

Στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος με μεγάλη πλειοψηφία δηλώνουν ότι επιθυμούν να εκλεγεί άλλος πρόεδρος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, σκληρή μάχη δίνουν και οι 4 υποψήφιοι με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας. Όταν ερωτώνται εκείνοι που δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει οριακό προβάδισμα 2 μονάδων από την Άννα Διαμαντοπούλου, 3 από τον Χάρη Δούκα και 6 μονάδων από τον Παύλο Γερουλάνο – κάτι που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σχετικά με το ποιο θα είναι το ζευγάρι του δεύτερου γύρου.

Πιο αναλυτικά :
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ κινείται στο 22,4%. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο με 13,2%, το ΚΚΕ είναι στην τρίτη θέση με 8,1%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 7,6%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, και ακολουθούν: Φωνή Λογικής με 3,7%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, Νίκη με 2,6%, Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9% (8,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 2,2% δεν απαντούν). Δεν θα ψηφίσει απαντά το 8,3%, άκυρο/λευκό το 3,9%, λοιπά κόμματα 3,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2% (πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που είχε πάρει 28,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ εκτοξεύεται στο 17,2% (από 12,8% στις ευρωεκλογές και 15,5% στη μέτρηση του Σεπτεμβρίου).Το ΚΚΕ με 10,6% βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Ελληνική Λύση είναι τέταρτη με 9,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 8,4%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ – Δεύτερη η Διαμαντοπούλου
Όσον αφορά την προτίμηση για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 24% στο κοινό που ανήκει στην εκλογική επιρροή του κόμματος. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 22%, κάνοντας μια εντυπωσιακή ανατροπή, ενώ τρίτος έρχεται ο Χάρης Δούκας με 20% και τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.
Μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί το προβάδισμα αυξάνοντάς το στο 36%. Ο Χάρης Δούκας κατατάσσεται δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται τρίτη με 17%, με τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί πολύ κοντά με 16%.

Στο κοινό των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι σίγουρα ή πιθανόν θα συμμετάσχουν στις εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης παραμένει πρώτος με 27%, η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται δεύτερη με 24%, ενώ ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 20%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη στον β’ γύρο
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, στο ερώτημα για τον δεύτερο γύρο, μόνο ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο, εμφανίζεται να διατηρεί το προβάδισμα, με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά, τόσο απέναντι στην κα Διαμαντοπούλου όσο και απέναντι στον Χάρη Δούκα.

Παράσταση νίκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει το προβάδισμα σε όλα τα κοινά όσον αφορά την παράσταση νίκης. Στο πλαίσιο της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 47% έναντι 22% του Χάρη Δούκα. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι, προηγείται με 53% έναντι 19%, ενώ σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστό 45%, με τον κ. Δούκα να ακολουθεί με 25%.

Αλλαγή αρχηγού θέλουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρων ανέβηκε το ποσοστό όσων προτείνουν να εκλεγεί νέος πρόεδρος, καθώς από 65% πήγε στο 69%.

Αντίστοιχα, υποχώρησε στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ίδια εικόνα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 56% (από 48% της προηγούμενης μέτρησης) πιστεύει ότι πρέπει να εκλέξει η βάση άλλον πρόεδρο, ενώ υποχωρεί στο 37% (από 43%) το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης.

Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα με 24,5%, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο με 13% και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι οριακά τρίτος με 9,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελλ. Λύση με 8%, η Φωνή Λογικής με 4%, η Πλεύση με 3,5%, η Νίκη με 3%.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30%, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 15,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο με 11,5%. Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 10,5% και ακολουθεί Ελλ. Λύση με 9,5%, Φωνή Λογικής με 4,5%, Πλεύση με 4%, Νίκη με 3,5%.

 Προτιμούν Κασσελάκης για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ
Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης των υποψηφιοτήτων, οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν να… επιμένουν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Όσον αφορά στα φαβορί για τις εσωκομματικές εκλογές, για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, οι προτιμήσεις είναι οι ακόλουθες:
Κασσελάκης 32%
Φάμελλος 27%
Πολάκης 15%
Γκλέτσος 3%

Για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μεγαλύτερο προβάδισμα.
Κασσελάκης 43%
Φάμελλος 21%
Πολάκης 14%
Γκλέτσος 3%

Μεγάλη δυσαρέσκεια φαίνεται και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερο μέλλον.

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ – Η μάχη στο β γύρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και το ένα «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο, ενώ για τη 2η θέση, θα «κονταροχτυπηθούν», σχεδόν με ίδια ποσοστά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

Η πρόθεση ψήφου όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές

Η πρόθεση ψήφου όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Προσωπικές προτιμήσεις άνευ ψήφου

Όσοι ψηφίσουν σίγουρα την Κυριακή
Ανδρουλάκης: 27%
Δούκας: 23%
Γερουλάνος: 21%
Διαμαντοπούλου: 21%
Κατρίνης: 3%
Γιαννακοπούλου: 2%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook