Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή λόγω διαφωνίας για τις ομιλίες των υποψηφίων την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν απών. Αντιδράσεις και για τον τρόπο που κατέθεσε ο έκπτωτος πρόεδρος μέσω της Τζάκρη πόθεν έσχες και υπογραφές.

O Στέφανος Κασσελάκης μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές μελών της Κ.Ε, αλλά και μία δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από την πρόταση μομφής εναντίον του.

Oι 87 υπογραφές σύμφωνα με το περιβάλλον του Στεφάνου Κασσελακη, έχουν τον συμβολισμό ότι είναι όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής, δηλαδή η ομάδα των «87», ενώ πέραν του συμβολισμού , καταδεικνύει την ισχυρή υποστήριξη που απολαμβάνει στο εσωτερικό του κόμματος..

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή» δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Και συνέχισε: «Μία συγκυριακή πλειοψηφια του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου, που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους, φτάσαμε στο συνέδριο με zoom, που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς, για να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή. Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη. 87, όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν, και το πόθεν έσχες του, και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Η απάντηση της Γεροβασίλη
Απάντηση στην τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη έδωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανέβηκε αμέσως μετά την παρέμβαση της κυρίας Τζάκρη, στο βήμα.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε η κυρία Τζάκρη, «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων» σχολίασε η κυρία Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας πως «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος». «Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα» συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη, καταλήγοντας πως «ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και , όταν κάποιοι ζήτησαν να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι απών.

Οι κκ. Φάμελλος, Πολάκης, Φαραντούρης και Γκλέτσος που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν παρευρίσκεται, η πλευρά του πρώην προέδρου διαφώνησε με την πρόταση να μιλήσουν πρώτοι οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Η ένταση κορυφώθηκε με την πλευρά Κασσελάκη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Παύλος Πολάκης, μέχρι οι τέσσερις υποψήφιοι να ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους.

Στο μεταξύ υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Θανάσης Οικονόμου, παρά το γεγονός ότι πριν λίγο είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Πολιτική Γραμματεία: Αλλαγή ημερομηνίας για το Συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου και 2-3/11 εκλογή συνέδρων
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή την αλλαγή ημερομηνίας της διεξαγωγής του Συνεδρίου στις 8 – 10 Νοεμβρίου εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων, 2 – 3 Νοεμβρίου η εκλογή συνέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε δυσκολία να βρεθεί χώρος διαθέσιμος για 1 – 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξε ενημέρωση των μελών της πολιτικής γραμματείας και απόφασή της, πριν την συνεδρίαση της ΚΕ για θέμα οργανωτικό που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου.

Η εισήγηση προς το όργανο (ΚΕ) είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο στις 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook