Η Γεροβασίλη ζητά άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο Πολάκης λέει ότι ήταν απαράδεκτη η διαρροή του πόθεν έσχες αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτο και το εξώδικο

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έθεσαν τα στελέχη της ομάδας των «87» κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -που ζητούν και άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη, εκ μέρους των «87», μετά το εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ για τη διαρροή στον Τύπο του «πόθεν έσχες» του.

Ειδικότερα ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη η στάση του Στέφανου Κασσελάκη και οι πρόσφατες κινήσεις του με αποκορύφωμα το σημερινό εξώδικο στην Π.Γ και στην Κ. Ε υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

Την ίδια ώρα η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου την οποία έδειξε ως υπεύθυνη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Τα στελέχη των 87 έθεσαν το θέμα της διαγραφής πάνω σε δυο άξονες:
Πρώτον, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ποινικοποιεί την εκλογική διαδικασία στέλνοντας εξώδικα στο ίδιο του το κόμμα και μιλά για παρέμβαση εισαγγελέα.

Και δεύτερον, δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων όπως για παράδειγμα την έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι στο εξώδικο το οποίο απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο ζητεί έρευνα για την διαρροή του πόθεν έσχες του υπογράφει ατομικά αλλά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του, το οποίο κατατέθηκε στο κόμμα στο πλαίσιο της επικύρωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Στο εν λόγω εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης, στο οποίο υπογράφει ατομικά και με την ιδιότητα «του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων, «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επεσήμανε.

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά, αναφέρουν από την πλευρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος.

Πολάκης: «Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες άλλο τόσο είναι και το εξώδικο»
Να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ο Παύλος Πολάκης αλλά σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες άλλο τόσο είναι και το εξώδικο», είπε σε δηλώσεις του και αφενός τη δημοσιοποιήση του δικού του πόθεν έσχες αλλά κάλεσε παράλληλα τον Στέφανο Κασελάκη να να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που έστειλε σε ένα κόμμα που ο ίδιος θέλει να ηγηθεί μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook