Η ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη με την οποία τάσσεται υπέρ του Χάρη Δούκα για το β΄ γύρο και αφήνει αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο β γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία στηρίζει ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «με τον Χάρη για χάρη του ΠΑΣΟΚ και της χώρας», ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά κάνει λόγο για «προσωπικό επικοινωνιακό έλλειμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο συνδυάστηκε με την αποξένωση του ιδιαίτερα αξιόλογου και αποδεδειγμένα αξιόμαχου στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ» και αναρωτιέται «πως μπορείς να είσαι Πρόεδρος, αν δεν εμπιστεύεσαι τα σύνολο των στελεχών σου και δεν τους δίνεις ρόλους;».

Για τον β’ γύρο των εκλογών της Κυριακής (13.10.2024), ο Ανδρέας Τσούνης αναφέρει πως «εκ του αποτελέσματος η μόνη επιλογή είναι ο Χάρης Δούκας. Ένα στέλεχος που διακρίθηκε από την εκλογική του νίκη στον Δήμο Αθηναίων, νικώντας τον εκλεκτό του καθεστώτος Μητσοτάκη, Κ. Μπακογιάννη», αν και προσωπικά θα προτιμούσε «κάποιον Βουλευτή μας, να είναι στη Βουλή και να δίνει μάχες με τον Μητσοτάκη πρόσωπο με πρόσωπο». Ωστόσο, λέει πως «τις ίδιες αμφιβολίες είχα και όταν έγινε Πρόεδρος ο Ανδρουλάκης, αλλά η παρουσία του Μ. Κατρίνη ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν επαρκέστατη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου αναδείχθηκε το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική μας ηττήθηκε κατά κράτος. Η επιλογή του μικρού, κλειστού και φοβικού κόμματος δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς στην κάλπη. Παρ’ όλο ότι υπήρχε ακόμα μια μικρή άνοδος των ποσοστών του Κινήματος, η απουσία πειστικής εναλλακτικής πρότασης εξουσίας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία εμπόδισε την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλο δέος στον Κ. Μητσοτάκη και το κόμμα του.

Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί. Το προσωπικό επικοινωνιακό έλλειμμα του Ν. Ανδρουλάκη συνδυάστηκε με την αποξένωση του ιδιαίτερα αξιόλογου και αποδεδειγμένα αξιόμαχου στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ. Του καλύτερου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα κατά γενική ομολογία. Ενός πραγματικού πολιτικού υπερόπλου, που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ τα τελευταία 3 χρόνια. Αλήθεια, πως μπορείς να είσαι Πρόεδρος, αν δεν εμπιστεύεσαι τα σύνολο των στελεχών σου και δεν τους δίνεις ρόλους;

Αντίθετα ακολουθήθηκε η στρατηγική του ώριμου φρούτου: ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί και μείνουμε μόνοι ως αντίπαλο δέος της Νέας Δημοκρατίας κι όταν βαρεθεί η κοινωνία τον Κ. Μητσοτάκη, θα επιλέξει νομοτελειακά τον Ν. Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό. Τόσο πολύ είχε πιστέψει η ηγετική ομάδα το αφήγημα της που υποστήριζαν ότι, για αρχή, στις Ευρωεκλογές θα ήμασταν δεύτερο κόμμα και μετά πολύ σύντομα Κυβέρνηση. Τόσο απλά, τόσο ονειρικά, τόσο άκοπα.

Τα αποτελέσματα της κάλπης δεν διέλυσαν μόνο τις πομφόλυγες στο μυαλό της ηγετικής ομάδας, επέσυραν και την σφοδρή και απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση του συνόλου σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας και του στελεχιακού δυναμικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook