Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η ΚΕ. Ωστόσο το Συνέδριο θα αποφασίσει αν τελικά θα αποκλειστεί.

Με συντριπτική πλειοψηφία 138 μελών επί συνόλου 152 η Κεντρική Επιτροπή υπερψήφισε την πρόταση για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρική κούρσα,

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση.
Όσον αφορά στην πρόταση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 152 μέλη της ΚΕ, 12 εκ των οποίων αρνήθηκαν να ψηφίσουν απόφαση με ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά πληροφορίες η απόφαση έχει πολιτική καταδίκη συμπεριφορών με ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο.

Ένταση και τεταμένο κλίμα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και την απόφαση περί αποκλεισμού του Κασσελάκη από οπαδούς του

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα.

Σπίρτζης: Μετά τη σημερινή απόφαση ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος
Το συνέδριο δεν μπορεί να ακυρώσει την απόφαση γιατί η προθεσμία ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου και μετά την απόφαση που ελήφθη σήμερα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει συντροφικότητα, πορεία προς τα εμπρός. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο. Να πάρουμε πρωτοβουλία για έναν κυβερνητικό πόλο. Η απόφαση έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον αποκλεισμό Κασσελάκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας μίλησε για δύσκολη συνεδρίαση και προσπάθεια υπονόμευσης. «Περφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. Απαράδεκτο μέλη να δηλώνουν ότι απουσιάζουν, τόνισε επισημαίνοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη η που έχουμε επιλέξει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις