Έκλεισαν στις 19:30 οι κάλπες για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και για την ανάδειξη του προέδρου ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα. Γύρω στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα.

Θριαμβευτική φαίνετια να είναι η νίκη του Νίκη Ανδρουλάκη, ο οποίος στο 57,9 της ενσωμάτωσης λαμβάνει το 59,6% των ψήφων με το Χάρη Δούκα να ακουλουθεί με διαφορά άνω των 19 μονάδων στο 40,4%

Ειδικότερα στο 37% ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 59,7% και ο Χάρης Δούκας βρίσκεται στο 40,93%

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Eκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν 214.000 

Ομαλά εξελίχτηκε ο β΄γύρος των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ σήμερα Κυριακή (13.10.24) με τους δύο «μονομάχους» Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να στέλνουν μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

«Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στο Ίλιον λίγο μετά τις 10:30.

«Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαδή», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, που ψήφισε νωρίς το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ..

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30 καθώς δόθηκε παράταση μισής ώρας. Συνολικά ψήφισαν 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ με την αποχή να είναι περίπου στο 30% σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς την προηγούμενη Κυριακή  είχαν ψηφίσει  επιπλέον 89.223 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο  των εκλογών μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει 181.657 φίλοι και μέλη.

Μειωμλενη η προσέλευσης σε σχέση με την συμμετχοή στον α γύρο την προηγούμενη Κυριακή καθώς ως τις 17.00 είχαν ψηφίσει 234.343 άτομα

Μειωμένη σε σχέση με τον α΄γύρο η συμμετοχή –Περισσότεροι από 166.000 ψήφισαν μέχρι τις 16:00

Η συμμετοχή στις 16:00 ανήλθε στους 166.589 ψηφίσαντες ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 212.000

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία για την προσέλευση των ψηφοφόρων στον β΄ γύρο εκτιμούν ότι η τελική συμμετοχή στις 7 το απόγευμα, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες, θα κινηθεί οριακά πάνω από τους 200.000

Υπενθυμίζεται ότι, αν δεν δοθεί παράταση, οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα

Περίπου στις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα

Γύρω στις εννέα το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, εκτός και αν δοθεί παράταση, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 

Η ανάρτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου που έχει δηλώσει ότι στηρίζει τον Χάρη Δούκα

Μέχρι τις 11:00 είχαν ψηφίσει 62.023 – Ποσοστό 5,5% μικρότερο από τον πρώτο γύρο αλλά αυξημένο σε σχέση με τη συμμετοχή στο β γύρο των προηγούμενων προεδρικών εκλογών. Το 2021 στον β’ γύρο μέχρι τις 11:00 είχαν ψηφίσει 59.247, ενώ τώρα βρισκόμαστε στις 62.023, γεγονός που δείχνει ότι η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2021 που ήταν 206.000.

Στις κάλπες και ο Κώστας Λαλιώτης


Μέχρι τις 11:00 έχουν ψηφίσει 62.023 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ στον β΄γύρο των εκλογών που διεξάγονται από τις 07:00 το πρωί, σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ.

Πρόκειται για ποσοστό που είναι κατά 5,5% μικρότερο από αυτό του α΄ γύρου. Την περασμένη Κυριακή, την ίδια ώρα, είχαν ψηφίσει 65.671.

Τα μηνύματα Ανδρουλάκη – Δούκα: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας» – «Ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία»

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον β΄γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης: Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον β΄γύρο των εκλογών και συνέχισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».
«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας», υπογράμμισε.
«Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τον β΄γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας ψήφισε νωρίς το πρωί στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!, είπε ο Χάρης Δούκας

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ της περασμένης Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και λίγο μετά τις 8 θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Στου Ρέντη ψήφισε για τον β γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, χθες εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στον Χάρη Δούκα και αφού ψήφισε, δήλωσε στις κάμερες:

«Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή και τη ψήφο μας, κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά δυνάμεις προοδευτικές της χώρας μας. Και από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα. Εναν αγώνα που η δημοκρατία δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά και καθημερινή αξία και πράξη. Για μια Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική, πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον Ελληνικό λαό».

Πώς και πού ψηφίζουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ
Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον Α΄ γύρο.

Παράλληλα, δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των 3 ευρώ από τους ψηφοφόρους για τον β’ γύρο.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Δείτε εδώ τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ.
Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook