Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται αυξημένο , με τπν ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 6,5% και να βρίσκεται στην 5η θέση , δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO

Σύμφωνα με την δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του ALPHA που παρουσιάστηκε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας το 42% να έχει θετική εικόνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 6,5% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι τυχόν υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του .

Η δημοσκόπηση της Alco «δείχνει» επίσης μία οκτακομματική Βουλή, με αρκετά κόμματα στο όριο του 3%.

Ειδικότερα

Σταθερό προβάδισμα με μικρή άνοδο καταγράφει η ΝΔ στην  πρόθεση ψήφου που δίνει στη δημοσκόπησή της η Alco.

Ειδικότερα, η ΝΔ βρίσκεται στο 25%, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 15,3%.
Σταθερά στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 9,3%, τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 8,6% και ακολουθεί στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%.

Η Φωνή Λογικής, της Αφροδίτης Λατινοπούλου, καταγράφει 4,1%, η Νίκη βρίσκεται στο 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3%, ενώ το ΜέΡΑ25 είναι στο 2,8% και η Νέα Αριστερά στο 1,9%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,3%.

Η αξιόπιστη αντιπολίτευση
Αν και οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, σε ποσοστό 49% απαντούν ότι κανένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δε μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική.


Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
Το 58% απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε ούτε ενισχυμένο αλλά ούτε και αποδυναμωμένο από τις εσωκομματικές εκλογές


Κερδισμένος ο Ανδρουλάκης μετά την εσωκομματική νίκη

Κερδισμένος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την επανεκλογή του, το 17% απαντά ότι η εικόνα του είναι καλύτερη, το 25% το ίδιο καλή, το 33% το ίδιο κακή και το 7% χειρότερη.


Διαφωνούν οι ψηφοφόροι με τον αποκλεισμό Κασσελάκη
Για ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος όσο και το γενικό σύνολο, απαντάει ότι διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν ναι σε ποσοστό 57%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις