Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca λέει ο Βασίλης Κικίλιας – «Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

«Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα... Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca».
«Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, πάντα στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα… Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. «Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί, εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο. Συνιστώ ψυχραιμία, προσοχή» τόνισε.
«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών και των εμβολίων μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό. Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, έναν σημαντικό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και χθες βράδυ σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού» ξεκαθάρισε.
«Παρακολουθούμε στενά το θέμα. Είναι ένα επιστημονικό θέμα και ένα πολιτικό θέμα» δήλωσε.
Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, «ο ΕΟΦ, Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΠΟΥ ο ΕΜΑ είναι υποχρεωμένοι να συνεδριάζουν συνέχεια να συνεκτιμούν και να δίνουν αποφάσεις». Δεν έχει απορριφθεί το εμβόλιο από τις 11 περίπου χώρες διευκρίνισε, ενώ υπάρχουν υπερπολλαπλάσιες χώρες που συνεχίζουν να εμβολιάζουν.
«Δηλαδή αν αύριο δυο ή περισσότερες χώρες στον πλανήτη δώσουν μονομερώς έγκριση σε ένα εμβόλιο χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ εμείς θα το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο υπουργός.
Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca – Διαβάστε αναλυτικά εδώ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Μπατζελή: Διαγράφεται για ένα χρόνο από το ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση του Χάρη Δούκα
- Tραγωδία στην Εγνατία: Σοκάρουν οι εικόνες από το φριχτό τροχαίο – Δεν αναγνωρίζονται οι δύο απανθρακωμένοι – Πως έγινε η φονική καραμπόλα – Βίντεο
- Γιώργος Αγγελόπουλος για τη Δήμητρα Βαμβακούση: H σύζυγος μου είναι κοντά στην εκκλησία και εκεί γνωριστήκαμε (βίντεο)
- Ο Χρήστος Κούγιας σε Σπύρο Μπιμπίλα: “Αυτός είσαι – Επέδωσες την δεύτερη αγωγή όταν ο μπαμπάς ήταν στην εντατική”
- Τραγωδία στην Εγνατία: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και 3 τραυματίες – Φωτιά στα διόδια Πολυμύλου (βίντεο)
- Κατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: «Να σου γνωρίζει η φίλη σου τον σύντροφό της και 3 μήνες μετά να βγαίνεις μαζί του;»
- Αθηνά Οικονομάκου : “Πέρσι το Πάσχα με τον Μπρούνο Τσερέλα κρυβόμασταν – Φέτος θα πάμε στην οικογένεια μου (βίντεο)
- Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: Δεν θα αποσύρω τις αγωγές για ηθικούς λόγους, τα παιδιά του δεν φταίνε αλλά είναι κληρονόμοι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook