Δένδιας: Η Τουρκία να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του με αφορμή τα 35 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ. Όπως τόνισε, η Τουρκία οφείλει να συνεννοηθεί με τις γειτονικές της χώρες επί του θέματος.
«Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ, το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα στην Ιστορία, είναι διαρκής υπόμνηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και σήμερα», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
«Όπως έχω επισημάνει, η Τουρκία πρέπει να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου», πρόσθεσε.
Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ, το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα στην Ιστορία, είναι διαρκής υπόμνηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και σήμερα. Όπως έχω επισημάνει, η Τουρκία πρέπει να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. pic.twitter.com/J5P6Uj6vlY
— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 26, 2021
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις