Γρηγοράκος για κορωνοϊό: «Έμεινα διασωληνωμένος 2 μήνες – Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου»

Για τον εφιάλτη που έζησε με τον κορωνοϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.
«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», είπε στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Γρηγοράκος και μια νοσοκόμα κόλλησαν τον ιό από ασθενή που εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως είπε, ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ σοβαρό τροχαίο, είχε πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός στον ιό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.
Μετά από δύο μέρες ο κ. Γρηγοράκος εκδήλωσε συμπτώματα, ενώ την έβδομη μέρα μπήκε στο νοσοκομείο.
«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία…»
Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Επίσης, τόνισε ότι χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο.
«Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σαν νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;»
Πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όπως είπε έχασε 42 κιλά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. «Ήμουν ένα σακί» δήλωσε.
«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει.»
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Μπατζελή: Διαγράφεται για ένα χρόνο από το ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση του Χάρη Δούκα
- Tραγωδία στην Εγνατία: Σοκάρουν οι εικόνες από το φριχτό τροχαίο – Δεν αναγνωρίζονται οι δύο απανθρακωμένοι – Πως έγινε η φονική καραμπόλα – Βίντεο
- Γιώργος Αγγελόπουλος για τη Δήμητρα Βαμβακούση: H σύζυγος μου είναι κοντά στην εκκλησία και εκεί γνωριστήκαμε (βίντεο)
- Ο Χρήστος Κούγιας σε Σπύρο Μπιμπίλα: “Αυτός είσαι – Επέδωσες την δεύτερη αγωγή όταν ο μπαμπάς ήταν στην εντατική”
- Τραγωδία στην Εγνατία: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και 3 τραυματίες – Φωτιά στα διόδια Πολυμύλου (βίντεο)
- Κατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: «Να σου γνωρίζει η φίλη σου τον σύντροφό της και 3 μήνες μετά να βγαίνεις μαζί του;»
- Αθηνά Οικονομάκου : “Πέρσι το Πάσχα με τον Μπρούνο Τσερέλα κρυβόμασταν – Φέτος θα πάμε στην οικογένεια μου (βίντεο)
- Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: Δεν θα αποσύρω τις αγωγές για ηθικούς λόγους, τα παιδιά του δεν φταίνε αλλά είναι κληρονόμοι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook