Μητσοτάκης για αύξηση κρουσμάτων: «Δεν θα διστάσουμε αν χρειάζεται προσαρμογή στη στρατηγική»
Έντονη είναι η ανησυχία, στην επιστημονική κοινότητα, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, μια ανησυχία που απηχεί και το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος.
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και πολίτες είναι : «Άν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, «ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Από την άλλη», είπε «σταθήκαμε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων, είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε, πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μηχανισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής, που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται. Όπως ξέρετε έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις