Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 11 μονάδες η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας

Η ΝΔ συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%
Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.
Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 10%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 9,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, ενώ το 7,5% απάντησε «άλλο».
Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 10%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 33% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 9,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3%, οι Έλληνες με 1,5%, ενώ το 7% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4,5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 9% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι.
Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 73%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 66% και του Κινήματος Αλλαγής στο 73%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 32%.
Μεγάλη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Παράλληλα, την ανησυχία τους για τη στάση της Τουρκίας εκφράζουν πάνω από του 6 στους 10 Έλληνες. Συγκεκριμένα, στην ερωώτηση πόσο τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα γενικότερα, το 62% συνολικά (από 60% συνολικά στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου ) απαντά πολύ (34%) και αρκετά (28%). Το 17% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί «μέτρια» το 18% των πολιτών μέτρια, ενώ το 14% συνολικά «λίγο» (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (8%).
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Μπατζελή: Διαγράφεται για ένα χρόνο από το ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση του Χάρη Δούκα
- Tραγωδία στην Εγνατία: Σοκάρουν οι εικόνες από το φριχτό τροχαίο – Δεν αναγνωρίζονται οι δύο απανθρακωμένοι – Πως έγινε η φονική καραμπόλα – Βίντεο
- Γιώργος Αγγελόπουλος για τη Δήμητρα Βαμβακούση: H σύζυγος μου είναι κοντά στην εκκλησία και εκεί γνωριστήκαμε (βίντεο)
- Ο Χρήστος Κούγιας σε Σπύρο Μπιμπίλα: “Αυτός είσαι – Επέδωσες την δεύτερη αγωγή όταν ο μπαμπάς ήταν στην εντατική”
- Τραγωδία στην Εγνατία: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και 3 τραυματίες – Φωτιά στα διόδια Πολυμύλου (βίντεο)
- Κατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: «Να σου γνωρίζει η φίλη σου τον σύντροφό της και 3 μήνες μετά να βγαίνεις μαζί του;»
- Αθηνά Οικονομάκου : “Πέρσι το Πάσχα με τον Μπρούνο Τσερέλα κρυβόμασταν – Φέτος θα πάμε στην οικογένεια μου (βίντεο)
- Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: Δεν θα αποσύρω τις αγωγές για ηθικούς λόγους, τα παιδιά του δεν φταίνε αλλά είναι κληρονόμοι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook