Σκρέκας: Τι ισχύει για τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο (πίνακας)

«Έχουμε δημιουργήσει έναν πενταψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης στον 15902 για να καλυφθεί το κόστος της επανασύνδεσης και ένα τμήμα των οφειλών».
Προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του ρεύματος τόνισε στον ΣΚΑΪ υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Στόχος είναι να απορροφήσουμε το 80% της επιβάρυνσης στο κόστος του ρεύματος, ώστε ένα μέσο νοικοκυριό να μην δει πάνω από 15 – 20% αυξήσεις μάξιμουμ, αποσαφήνισε ο Κώστας Σκρέκας.
Για το φυσικό αέριο σημείωσε ότι οι λογαριασμοί που θα έρθουν από εδώ και πέρα και αφορούν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και καταναλώσεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο η έκπτωση είναι 15% και από το Δεκέμβριο θα είναι 40%.
«Υπάρχουν σε όλα αυτά τα κριτήρια ώστε να προστατέψουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη με πολύ χαμηλό εισόδημα» είπε ο υπουργός. «Έχουμε δημιουργήσει έναν πενταψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης στον 15902 για να καλυφθεί το κόστος της επανασύνδεσης και ένα τμήμα των οφειλών».
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που πραγματικά αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους επισήμανε ο υπουργός.
Σημείωσε επίσης ότι είναι γεγονός ότι δεχόμαστε εισηγήσεις, και εξετάζουμε σενάρια, γιατί είναι περιορισμένοι οι πόροι (…) να στηρίξουμε καταρχήν την κύρια κατοικία έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην μείνουν παγωμένα μέσα στο χειμώνα.
Ο Κώστας Σκρέκας αποσαφήνισε ακόμα ότι «οποιαδήποτε στήριξη στις επιχειρήσεις θα πρέπει να περάσει πρώτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να πάρουμε την έγκριση γιατί ειδάλλως είναι παράνομη». «Στόχος μας να στηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αν είναι χαμηλής, μέσης ή υψηλής τάσης» διαβεβαίωσε.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουμε αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου και αυτό φέρνει και αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Βέβαια δεν πρέπει να βιαζόμαστε, η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές ενέργειας είναι πολύ μεγάλη, ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα έχουμε τελικά μια αποκλιμάκωση, μπορεί όμως αυτό να μη συμβεί και να παραμείνουν αυξημένες οι τιμές ενέργειας τουλάχιστον έως το Πάσχα. Θα μπορούσαμε ακόμα να έχουμε και μια εκ νέου αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου που θα παράσερνε και τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο – Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα
- Θρήνος στη Ναύπακτο για την 27χρονη Μαρία: Έπεσε με το ΙΧ από γκρεμό στη θάλασσα – Πώς έγινε το τροχαίο (βίντεο)
- Πρώτη η Κατερίνα Παναγοπούλου και το δελτίο του MEGA – Αναλυτικά η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Ρόδος: Εισαγγελική πρόταση – καταπέλτης για το κύκλωμα της Πολεοδομίας – Πακτωλός μετρητών και πληθώρα ακινήτων
- Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά, Μ. Παρασκευή και Μ.Σάββατο
- Tροχαίο-σοκ στη Μαγνησία: Νεκρή 25χρονη που εκτινάχτηκε από το IX, σώθηκαν με τραύματα οι γονείς – Πως έγινε το δυστύχημα
- Ντόναλντ Τράμπ: Έπλεξε το εγκώμιο της Μελόνι στον Λευκό Οίκο – «Θα υπάρξει 100% συμφωνία με την ΕΕ για τους δασμούς»
- Υπουργείο Ναυτιλίας: Επτά δικογραφίες για ΜΚΟ που εμπλέκονται σε κυκλώματα δουλεμπόρων – «Έλεγχοι παντού» λέει ο Κικίλιας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook