Σκρέκας: Αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Σχετικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.
Για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ελπίδα” και τις διακοπές ρεύματος, το ενδεχόμενο αποζημίωσης όσων επλήγησαν αλλά και τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ
Σχετικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν.
Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.
Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σκρέκας.
Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ανέφερε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και όπως είπε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες. Δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση, τόνισε ο κ. Σκρέκας.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τόνισε ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 30% .
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρείς δημοσκοπήσεις: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, εδραιώνεται στην δεύτερη θέση η «Πλεύση», απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Κατερίνα Στεφανίδη: Δείχνει την φουσκωμένη της κοιλίτσα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της (Φωτογραφία)
- Τσιτσιπάς – Μπόρζες 2-0: Με περίπατο στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας πρωταθλητής (βίντεο)
- Ιωάννα Τούνη – Νέα οργισμένη απάντηση για τα πάρτι στο Ντουμπάϊ: «Τι σχέση έχω εγώ με αυτά; Γιατί να μπλέξω με τέτοιες μπούρδες;» – Βίντεο
- Ο Big Brother πάντα τραβάει το μάτι… Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21:00, στον ΣΚΑΪ – Βίντεο
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο ειδήσεων του MEGA – Αναλυτικά η τηλεθέαση
- Εύβοια: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 50χρονου – «Σκότωσαν τον άνθρωπο»
- H Δώρα Παντέλη υποδέχεται την Γεωργία Καλτσή στο ΣΤΟ «ONE ON ONE», απόψε στο OPEN
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook