Η Finos Film αποχαιρετά Μίμη Πλέσσα με ένα αφιέρωμα με αποσπάσματα από ταινίες, στις οποίες είχε γράψει τη μουσική.

Ο μεγάλης μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου , μία εβδομάδα πριν γιορτάσει τα 100 του γενέθλια.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ με μία ανάρτησή της στα social media.
Για να τιμήσει τη μνήμη του, η Φίνος Φιλμ έφτιαξε ένα βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες, στις οποίες είχε αναλάβει τη μουσική.

Στο κλιπ που δημοσίευσε η εταιρεία παραγωγής στο Instagram, ακούγεται η μουσική από την ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη δημοσίευση, αναφέρεται: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν».

Συνεχίζει γράφοντας: «Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: “Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος”. Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει “αιώνιος”. Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αντίο μαέστρο..».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook