Μέχρι τις 6 το απόγευμα ( ώρα Ελλάδας) το Twitter θα ενημερώσει τους εργαζόμενους αν θα παραμείνουν στην εταιρία ή θα απολυθούν.

Η εταιρία, μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ ανακοίνωσε περικοπές έως και 50% του προσωπικού, γεγονός που μεταφράζεται σε 3700 απολύσεις εργαζομένων.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα προχωρήσουμε στη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε μέρος του email που εστάλη την Πέμπτη (3/11), σύμφωνα με πληροφορίες του «Reuters».

Το Twitter ανέφερε επίσης στο email, ότι τα γραφεία του θα κλείσουν προσωρινά και ότι θα ανασταλεί η πρόσβαση, σε όλα τις κάρτες πρόσβασης στην επιχείρηση, προκειμένου «να συμβάλει στη διασφάλιση της ασφάλειας κάθε εργαζομένου, καθώς και των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών του Twitter»

Με ομαδική αγωγή απαντούν εργαζόμενοι στο Twitter

Η πρώτη απάντηση από μερίδα εργαζομένων στο Twitter ήρθε με ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι υπάλληλοι του Twitter υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προχωρά στις απολύσεις χωρίς επαρκή προειδοποίηση κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας, ανέφερε το δημοσίευμα.
Η αγωγή ζητά από το δικαστήριο να εκδώσει διαταγή που να απαιτεί από το Twitter να υπακούσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία WARN και να περιορίσει την εταιρεία από το να ζητά από τους υπαλλήλους να υπογράψουν έγγραφα περί παραίτησης από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε δίκες εναντίον της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook