Tριτοκοσμικές εικόνες στον Μπάλο, μια μοναδικής ομορφιάς παραλία στην Κρήτη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που απεικονίζουν δεκάδες τουρίστες να αππβιβάζονται από πλοίο, αρκετά μέτρα από την παραλία του Μπάλου στην Κρήτη και να προσπαθούν να διασχίσουν τα νερά για να βρεθούν στην πανέμορφη παραλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr που μεταδίδει τις απίστευτες εικόνες, που μόνο κακό κάνουν στον τουρισμό, από χθες εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων στην παραλία του Μπάλου.

Στο zarpanews.gr μίλησε μιά Κρητικιά: Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων αναγνώστρια, τα παιδιά της οποίας ήρθαν από την Αμερική με φιλοξενούμενούς τους και επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» τονίζει.

Δείτε το βίντεο από το parakritika.gr

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στις φωτογραφίες, απουσία πλωτής εξέδρας και σίγουρα λόγω ρηχών νερών που καθιστούν απαγορευτικές τις βουτιές… κάποια ημερόπλοια κατέβασαν στην θάλασσα παραδοσιακές τεχνικές του βουνού, αποβιβάζοντας τον κόσμο με σχοινί!

Την ίδια ώρα, σε πρόσφατη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία – ακόμα κι αν τη δεχτούμε ως λύση – δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Πάντως όπως επισημαίνει το zarpanews.gr, πρέπει να υπάρκει και περιορισμός στις επισκέψεις των τουριστών στην περιοχής , καθώς σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει υπάρχει μια φέρουσα ικανότητα στην περιοχή της τάξεως των 2.900 επισκεπτών την ημέρα.

Το θέμα προβλήθηκε και από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook