Κρίσιμη μάχη για τη ζωή του έδωσε στη ΜΕΘ ο 48χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα το απόγευμα

Σύμφωνα με το patrisnews, ο 48χρονος άνδρας ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ανδρέα Παπανδρέου» σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, μετά από τσίμπημα αράχνης, αλλά μετά από μεγάλη μάχη, εξέπνευσε το απόγευμα της Πέμπτης (8.8.24).

Ο 48χρονος που βρισκόταν στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα της αράχνης χωρίς να το καταλάβει -όπως ο ίδιος είπε στους γιατρούς. Μάλιστα καθώς ξαφνικά ένιωσε να τον πονά πολύ το πόδι του πήγε σε ιδιώτη ορθοπεδικό γιατρό ο οποίος τον έστειλε αμέσως στο νοσοκομείο.

Η αρχική εικόνα του 48χρονου δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία με τους γιατρούς ωστόσο να προχωρούν στην εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Χθες το μεσημέρι, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με την κλινική του εικόνα να είναι περίεργη, με τα συμπτώματα που παρουσίασε, να παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα, με το ιατρικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, ανέφερε: ««Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς από τις περιγραφές κι όλα αυτά θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας με καταγωγή από τη Φθιώτιδα δέχθηκε το τσίμπημα ενώ καθόταν σε παγκάκι στο Κατάκολο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις