Κορωνοϊός: Οι πιθανότητες θρόμβωσης με τσιγάρο, αντισυλληπτικά, εμβόλιο και με την ίδια τη νόσο

Κατά πολύ μικρότερες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια της AstraZeneca σε σχέση με τους κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα ή η χρήση αντισυλληπτικών.
Το θέμα των θρομβώσεων που προκαλούν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson&Johnson βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων που πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η πιθανότητα θρόμβωσης είναι 4 ανά 1.000.000 χορηγούμενες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενώ η ίδια η νόσος μπορεί να προκαλέσει 165.000 θρομβώσεις ανά 1.000.000 ασθενείς.
Αντίστοιχα το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει 1.763 θρομβώσεις ανά 1 εκατομμύριο καπνιστές ενώ τα αντισυλληπτικά φέρουν 500-1200 επεισόδια ανά 1 εκατομμύριο γυναίκες.
Μέχρι τώρα έχει διαγνωστεί πως αυτά τα θρομβωτικά επεισόδια αφορούν γυναίκες κάτω των 55 ετών με τον χρόνο εμφάνισης αυτών των επεισοδίων να κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Όσον αφορά τα συμπτώματα είναι τα εξής: ζάλη, κεφαλαλγία, προβλήματα όρασης, κοιλιακό ή θωρακικό άλγος, δύσπνοια, οίδημα και ερυθρότητα άκρων, ωχρότητα και ψυχρότητα άκρου.
.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΗΠΑ – Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για win win συμφωνία με την ΕΕ, μπορεί να γίνει – Τον εκτιμώ
- Τέμπη – ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Ζητά επίσημη ενημέρωση από τον ERA για τις συμβάσεις με τα πανεπιστήμια Γάνδης και Πίζας
- O Τραμπ μειώνει στο 10% για 90 ημέρες τους δασμούς για 75 χώρες – Αυξάνει της Κίνας στο 125%
- Θοδωρής Μαραντίνης: Η εξομολόγηση για το διαζύγιο από τη Σίσσυ Χρηστίδου (βίντεο)
- Εύβοια: «Δεν ήξερα καν ότι αγόρασε το σπίτι» λέει ο αδερφός του 50χρονου που δολοφονήθηκε
- Κυρ. Μητσοτάκης για αμερικανικούς δασμούς: Υπάρχει η δυνατότητα Ευρώπη και ΗΠΑ να βρούν μία “win-win” λύση
- Η Ιωάννα Μαλέσκου διαψεύδει τις φήμες χωρισμού από τον Κωνσταντίνο Δανιά – “Αστεία σενάρια”
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Σήμερα νιώθω δυνατή, ελεύθερη», η πρώτη δήλωση μετά τη δικαστική απόφαση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook