Η ανθρωπότητα ενισχύει το οπλοστάσιό της έναντι του κορωνοϊoύ.

Μετά την Βρετανία, που γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγεί το αντιικό φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck, σήμερα Παρασκευή και ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Mπουρλά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, αναφέροντας λεπτομέρειες για το καινοτόμο φάρμακο.

Η συνέντευξη αναλυτικά από τον ΣΚΑΙ

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ –  Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer

Νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές.

ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΜΑΝ – Δημοσιογράφος CNN  

Πότε πιστεύετε ότι το χάπι θα εγκριθεί;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 

Θα υποβάλουμε αίτηση (για έγκριση) το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών (25/11).

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα χάπια τέτοιου είδους μπορείτε να παράγετε προσεχώς; Πότε θα δούμε την αγορά να γεμίζει με χάπια;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Αναμένουμε ότι θα παράξουμε 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο, το οποίο σημαίνει 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα θα έχουμε τον Ιανουάριο του 2022;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 

Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, αλλά το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ. άρα, ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια.

Δημοσιογράφος CNN

Δεν κάνετε πλέον δοκιμές, τις σταματήσατε, σωστά;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Στην πραγματικότητα σταματήσαμε τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες
μαζί με τον κορωνοϊό.

Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022. Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από  COVID.

Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις