Θεσσαλονίκη: Σε συναγερμό για τους αιφνίδιους θανάτους του 7χρονου και της 3χρονης
Θλίψη και έντονο προβληματισμό προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος δύο μικρών παιδιών στην Θεσσαλονίκη, μέσα σε λίγες μέρες.
Ένα 7χρονο αγόρι, ο Μάριος και η 3χρονη Κατερίνα, έφυγαν από τη ζωή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης , μετά από πυρετό.
Οι γονείς του 7χρονου Μάριου που μεταφέρθηκε με πυρετό , σπασμούς και αιμοραγία από τη μύτη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το παιδί τους.
Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στο MEGA για τoυς θανάτους δύο μικρών παιδιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αίτια που «έφυγαν» από τη ζωή.
Ο κ. Καπραβέλος μίλησε αρχικά για τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου παιδιού στην Θεσσαλονίκη.
«Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς είναι κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα. Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί «χάνεται» ο ήλιος.
Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», δήλωσε.
«Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί, είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κορωνοϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση», κατέληξε λέγοντας ο κ. Καπραβέλος.
Παράλληλα, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πίσω από το θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη να κρύβεται η νόσος των λεγεωνάριων. Όπως είπε η νόσος προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά.
Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε, τόνισε ο παιδίατρος.
Η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες, ενώ απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του.
Ο παιδίατρος έσπευσε να τονίσει πως δεν είναι εύκολο να υποψιαστούν οι γιατροί ότι ευθύνεται το συγκεκριμένο βακτήριο ακόμα και όταν ο ασθενής φτάσει στο νοσοκομείο και εξήγησε πως τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις